miercuri, 8 februarie 2012

Iaurturile - bacterii şi gândaci .

Ieri , din search în search am dat de nişte gândaci ..
Până aici nimic interesant , dar ce merită luat în seamă este că părţi din acei gândaci sub formă de colorant natural ( coşenilă ) există în alimente ce ne plac şi pe care le consumăm măcar o dată în viaţă .

Să vă prezint gândacii : 

Din aceşti gândaci ( numai din femele ) se extrage un colorant roşu aprins ce apoi este transformat in coşenilă, carmin sau acid carminic
Sub invelişul alb-cenusiu ca de bumbac , corpul gândacilor este roşu. Ajunse la maturitate, aprox 90 zile, femelele sunt recoltate. 
Sunt ucise prin înnecare , iar apoi sunt puse la uscare(artificială sau solară). Când ajung la aprox. 30% din greutate pot fi prelucrate pentru obţinerea colorantului prin strivire sau stoarcere.
În funcţie de cantitate şi alţi aditivi , colorantul poate lua mai multe nuanţe, de la violet, roşu aprins până la portocaliu .
Acest colorant se foloseşte pentru cosmetice (fabricarea rujurilor, pudrelor, lipstick-urilor etc.) , în industria alimentară (în fabricarea sucurilor acidulate, "naturale"(vezi Prigat) sau orice băuturi ce au la bază "fructe". De asemenea, se găseşte şi în mezeluri, salamuri, cârnaţi, carne(vezi produsele Meda), coloranţii de ouă, iaurt(Danone-fructe), lapte(Fulga-fructe), produse de patiserie, deserturi, gemuri, gelatina, toppinguri, diverse varietăţi de brânză.   
















Iaurturile probiotice Danone conţin de asemenea  bacterii din specia “Bifidobacterium bifidum”
ce se gasesc de obicei în flora vaginală, în rect , în tractul uro-genital, în excremente de porci şi alte animale. 
Aceste bacterii bifide nu supravieţuiesc acidul din stomac , de aceea au fost modificate genetic pentru a rezista .
Prin intermediul iaurtului “probiotic” folosit ca un cal troian microbilogic , aceste bacterii vaginale si fecale modificate genetic ajung în intestinul subţire al omului , lucru care duce automat la tot felul de probleme ulterioare, căci prin ele se schimbă automat flora naturală care este înlocuită cu o floră tipic vaginală. Danone & Co ne creeaza deci un fel de floră vaginală în intestine, ceva contrar naturii umane şi cu efecte nocive pentru sănătate .

Am preluat doar esenţialul , mai multe informaţii şi detalii găsiţi aici :

Un comentariu: